Juridisch spreekuur

 

Gratis juridisch inloopspreekuur

Wat is het, hoe werkt het ? Als particulier of als ondernemer wordt u regelmatig geconfronteerd met uiteenlopende juridische vragen. Soms zijn ze snel op te lossen door een kort advies of overleg. Soms is er een probleem waarvan u niet zeker weet of u een advocaat, een notaris of een andere expert in de arm moet nemen. Goede raad is wenselijk. De vraag is van wie u die moet krijgen. Het juridisch spreekuur biedt u de mogelijkheid u snel te oriënteren; en soms krijgt u meteen kort juridisch advies. Wanneer u na de oriëntatie meer advies of meer juridische bijstand nodig hebt, dan kunt u kiezen voor de dienstverlener die u wenst.

Geen kosten, geen afspraak nodig, geen opdracht Het spreekuur is vrijblijvend en gratis en zonder afspraak te bezoeken. Iedereen wordt te woord gestaan op volgorde van binnenkomst. Een afspraak kan natuurlijk geen kwaad: bel dan tevoren. Wellicht helpen we u dan op een ander tijdstip.

Het op het juridisch spreekuur indienen en/of het beantwoorden van uw vraag resulteert niet in een advocaat-cliënt relatie en/of notariaat-cliënt relatie, tenzij anders wordt overeengekomen en/of uitdrukkelijk een opdracht wordt verleend en aangenomen.  

(Dit betekent onder andere dat in een onderhandeling, geschil of rechtszaak (mocht dat onverhoopt voorkomen) de advocaat tegen u zou mogen optreden, tenzij u haar dan reeds heeft aangewezen als úw advocaat.  De notaris dient in alle omstandigheden onpartijdig advies te geven respectievelijk op te treden als onafhankelijk en onpartijdig adviseur; u krijgt het best mogelijk advies maar dat kan verschillen met het advies dat een ander krijgt. Waar die adviezen elkaar 'bijten', moet overleg volgen.)

Met wie heeft u een gesprek?

Door wie wordt u te woord gestaan? Voor wat betreft het juridisch spreekuur werken diverse specialisten samen. Nu zijn dat:

mr. Jolanda Raatjes

is advocate bij Raatjes Advocatuur, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

mr. Michel Maris

is kandidaat-notaris, waarnemer van mr. Heribert Delicaat, bij Notariaat Aa en Hunze, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wanneer en waar is het spreekuur?

Het juridisch inloopspreekuur is in Gieten iedere eerste maandag van de maand, van 17.00 uur tot 18.30 uur.

- In de even maanden is het spreekuur op het kantoor van Raatjes Advocatuur, Brink 17.

- In de oneven maanden op het kantoor van Notariaat Aa en Hunze, Brink 21. (De kantoren liggen vlak naast elkaar.)

Het juridisch inloopspreekuur is in Rolde ieder derde donderdag van de maand, van 16.00 uur tot 17.30 uur in ontmoetingscentrum De Boerhoorn aan de Zuides 50.

 

september 2014 946

Heeft u na het lezen vragen of wilt u een afspraak maken?
Neem dan contact op via 0592-261217 of stuur een e-mail.

Log In or Register