Mediation - Scheiden doe je samen

In alle situaties waarbij de partijen die nu nog tegenover elkaar staan in de toekomst toch goed met elkaar overweg zouden moeten kunnen, kan de notaris optreden als mediator of bemiddelaar. Want sommige problemen vragen nu eenmaal om meer persoonlijke aandacht.

Onbegrip

De kern van vrijwel elk probleem ligt bij het onbegrip voor elkaars gedrag en verkeerd geïnterpreteerde emoties. Gevoelens die misschien op het eerste gezicht niets met de zaak te maken hebben, maar die na de erkenning ervan al een kleinere rol zullen spelen in het conflict. Een mediator begeleidt de partijen hierbij en helpt hen het gezamenlijk belang weer te zien.

Toekomstgericht

De notaris-mediator helpt mensen om samen een toekomstgerichte oplossing te vinden. Want als beide partijen samen tot een oplossing komen, is de kans groter dat de afspraken nageleefd worden. Omdat een notaris-mediator juridisch goed is onderlegd, kan hij u goed adviseren en begeleiden tijdens zo'n moeilijk proces. Bovendien zal de notaris als gevolg van zijn taak altijd onpartijdig en professioneel blijven. Hij heeft immers een geheimhoudingsplicht, waardoor wat er tijdens de besprekingen is besproken nooit in een eventuele rechtszaak opgevoerd kan worden.

Heeft u na het lezen vragen of wilt u een afspraak maken?
Neem dan contact op via 0592-261217 of stuur een e-mail.

Log In or Register