Levenstestament

Wanneer u in een situatie terecht komt waardoor u zelf niet meer uw belangen kunt of wilt behartigen is een levenstestament de een oplossing om uw wensen en instructies door te geven aan de mensen en instanties om u heen.

Verschil

De naam zegt het al, het verschil tussen een levenstestament en een testament is dat het levenstestament werkt tijdens uw leven, terwijl een testament vastlegt wat er na uw overlijden met uw nalatenschap moet gebeuren. Waar bij een testament de benoemde executeur of bewindvoerder pas met zijn of haar werkzaamheden kan beginnen nadat u bent overleden, kan dit bij een levenstestament al tijdens uw leven.

Handleiding

Het levenstestament is dus eigenlijk een praktische handleiding waarin u precies aangeeft wat u wilt. Het geeft u de zekerheid dat uw privé- en zakelijke belangen goed behartigd worden als u uw wensen niet meer helder onder woorden kunt brengen.

Het levenstestament bestaat uit drie onderdelen:
• een of meerdere volmachten voor ondermeer beheer en administratie
• nuttige informatie voor degene die aan de slag moeten met uw levenstestament
• eventuele verklaringen ten aanzien van medisch handelen

Regie in eigen hand

In de eerste plaats is een levenstestament van belang om zelf enige regie over uw leven te houden wanneer u dit zelf niet meer zou kunnen. Maar daarnaast is het voor iedereen om u heen van belang om te weten wat uw wensen zijn. Dit geldt voor uw partner, kinderen en naaste familie maar ook voor bijvoorbeeld zorgverleners.

Heeft u nog vragen over het levenstestament en de mogelijkheden, aarzel dan niet om ons deze te stellen!

Heeft u na het lezen vragen of wilt u een afspraak maken?
Neem dan contact op via 0592-261217 of stuur een e-mail.

Onze diensten: Bewind, Levenstestament, Volmacht

Log In or Register